Over ons

EWAC is als familiebedrijf opgericht in 1989 en in 2005 overgegaan op de tweede generatie. De bekende kenmerken van een familiebedrijf zitten volop in ons DNA. Wij beschikken over loyale medewerkers en klanten, waarvan de meeste dateren van de periode dat EWAC werd opgericht. EWAC probeert te bouwen aan lange termijnrelaties met alle belanghebbenden en werkt op deze manier aan een duurzame toekomst.

Bij EWAC werken mensen met een fascinatie voor techniek, die uitdagingen niet uit de weg gaan. Dit is zichtbaar in diverse aansprekende projecten die wij hebben afgerond. Ons gezamenlijk doel is onze klanten te helpen om beter te worden in wat zij doen door onze steeds verbeterende kennis en ervaring te gebruiken.

EWAC Industrial kenmerkt zich door heldere en korte communicatielijnen. Op dezelfde wijze wordt met de klant gecommuniceerd, waarbij met name veel aandacht wordt besteed bij het in kaart brengen van de eisen waaraan het ontwerp dient te voldoen. Het ontwerpen en berekenen van de apparaten vindt plaats in een eigen engineeringsafdeling.

Kwaliteitssysteem

EWAC streeft een hoog niveau kwaliteitszorg na, minimaal overeenkomstig met de eisen en wensen van de klant. Om dit hoge niveau van kwaliteitszorg te borgen, laten wij ons kwaliteitssysteem periodiek toetsen door een onafhankelijke externe partij.

Voor het ontwerpen en vervaardigen van producten voor de machine- en apparatenbouw is EWAC Industrial gecertificeerd volgens ISO 9001:2015. Voor het produceren van Klasse I Medische Apparatuur is EWAC gecertificeerd volgens ISO 13485:2016, door Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) Nederland.

EWAC ISO 9001:2015 EN till 20-12-2025
EWAC ISO 13485:2016 EN till 20-12-2025